Carta de la directora sobre totes les petites històries que han construït la nostra revista des de zero i la segueixen construint
Primer monogràfic
Editorial de l'Universitari
Els projectes transformadors han de reciclar-se i reiniciar-se; transformar-se a ells mateixos si no volen morir en silenci. Si no ho fossin, de transformadors, podrien restar immutables, inalterables a l’exterior, i utilitzar la nostàlgia com a excusa per no superar-se a ells mateixos.
Tres anys enrere, tres estudiants van decidir donar llum a una plataforma que identificava reptes immensos en el si de la universitat catalana i els seus estudiants. Aquest projecte creia precisament en l’empoderament dels estudiants a través de l’opinió, la denúncia i el diàleg; creia que aquest empoderament era imprescindible per trobar una solució als reptes actuals. Així doncs, en mig d’una pandèmia que ens ha deixat el cos i la ment plens de cicatrius —visibles i invisibles—, tres estudiants; l’Anna, en Martí i en Pol, van crear aquest projecte, aquesta idea, que celebra tres anys: l’Universitari.
Per celebrar aquesta efemèride, des de l’Equip de l’Universitari, ja replet d’estudiants nous, però amb els mateixos valors en ment, hem volgut explorar un nou format i endinsar-nos en un tema de forma més profunda. Com a revista que dona veu als joves i que està íntegrament formada per aquests, hem tingut molt clar des d’un principi l’objecte d’aquest primer monogràfic.
La precarietat juvenil s’ha convertit en un atribut de les noves generacions, i ha acabat per formar part del nostre imaginari present i futur. Compartim preocupacions davant la manca de respostes que abordin aquesta problemàtica de manera contundent per part de les institucions. De la mateixa manera, creiem en la capacitat d’agència de la nostra generació per formar part de les solucions, així com en l’optimisme necessari per construir nous horitzons.
La complexitat d’aquest tema ens obliga a acostar-nos a la realitat des de les seves diferents cares. Hem decidit aprofundir en com afecta aquesta precarietat al sistema universitari, a l’accés a l’habitatge, al món del treball i a la nostra salut mental. Són quatre blocs que creiem que ens permeten acostar-nos més al problema, assumint la dificultat d’abordar totes les seves facetes. Cada apartat compta amb un reportatge, amb veus expertes, testimonis i dades.
“[…] aspirem a crear un diàleg amb tots els estudiants de la UPF sobre la precarietat juvenil […]””
Som conscients del lloc des d’on parlem com a estudiants d’una universitat pública de Barcelona; aquest fet determina el desenvolupament dels diferents reportatges i com s’ha decidit abordar cada àmbit. Per aquest motiu no volem universalitzar cap realitat ni donar solucions absolutes ni finals a la complexitat del problema. Tampoc pretenem assolir una impossible objectivitat, atès que la mateixa tria del tema ja comporta un posicionament concret. Tot i això, aspirem a crear un diàleg amb tots els estudiants de la UPF, així com amb altres interessats, sobre la precarietat juvenil, les seves causes i les seves conseqüències.
Esperem poder continuar donant veu a la nostra generació durant molt més temps, a través del debat, l’esperit crític i la pluralitat d’idees.
L’Equip de l’Universitari
Tu també tens coses a dir? Escriu a la revista
Més d'aquesta edició...
Marc Tul·li Ciceró i Alexander Hamilton: dos homes que escrivien com si els hi anés la vida
Els paral·lelismes inquietants entre les vides d’un orador que s’esdernegava per salvar una república i un altre que maldava per instaurar-ne una de nova
La desafecció política: Una realitat, una sensació o una il·lusió
La crisi (o el col·lapse) del sistema representatiu
Llums i ombres a Nova York
El fenomen de ‘Sex and The City’, una anàlisi l’any 2024
- Més d'aquesta edició -
No és un article més sobre l’Universitari (o sí)
Carta de la directora sobre totes les petites històries que han construït la nostra revista des de...
Marc Tul·li Ciceró i Alexander Hamilton: dos homes que escrivien com si els hi anés la vida
Els paral·lelismes inquietants entre les vides d’un orador que s’esdernegava per salvar una república i un altre...
La desafecció política: Una realitat, una sensació o una il·lusió
La crisi (o el col·lapse) del sistema representatiu
Llums i ombres a Nova York
El fenomen de ‘Sex and The City’, una anàlisi l’any 2024
- Recomanats -
Sentim atracció per la mort?
Portbou rep constantment visites preguntant pel pi on es va trobar Evi Anna Rauter.
La máscara eco-sostenible de las empresas
Tal vez, cuando pensamos en empresas, en industrias nos vienen a la cabeza imágenes de fábricas con...
Alerta network marketing. Estafes piramidals
No deixis passar aquesta oportunitat, estic guanyant grans quantitats de diners per internet, sense esforç, i com...
PORTADA • NOSALTRES • ARXIU • ESCRIU • SEGUEIX-NOS!
© Copyright 2022 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde