Carta de la directora sobre totes les petites històries que han construït la nostra revista des de zero i la segueixen construint
edició especial / Congrés de la Joventut de Catalunya 2022
Entrevista a Violant Cervera
Consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya
Nascuda a Lleida i llicenciada en Filologia Hispànica, Violant Cervera és l’actual Consellera de Drets Socials des de 2021. A l’any 1989 comença a militar a la Joventut Nacionalista de Catalunya, i posteriorment forma part de les llistes de Convergència Democràtica de Catalunya. Ens concedeix una estona instants després de la seva intervenció inaugural al Congrés de la Joventut de Catalunya 2022.
Tot just hem donat el tret de sortida al Congrés de la Joventut de Catalunya. Per què aquest Congrés i per què ara?
Ara perquè toca, perquè també és un Congrés que organitza el Consell Nacional de la Joventut i, per tant, es fa cada x temps. De fet, toca perquè tenim grans reptes com a país i un congrés és un bon lloc per trobar-se i per poder-los tirar endavant. Havia de ser durant l’octubre, però la pandèmia i altres dificultats han fet que s’endarrerís.
Tal com deia, la pandèmia ha afectat especialment les generacions joves. Com ho encara el Govern?
Amb molta responsabilitat i sent conscient que hi ha hagut un trencament a la societat entre la gent jove i la gent més adulta. Tenim un deute amb els joves i hem de tornar a connectar amb vosaltres. Però això no ho podem fer sols, la joventut ha de participar, i espais com aquest serveixen perquè us trobeu, reflexioneu sobre cap a on han d’anar les polítiques a partir d’ara i que nosaltres puguem entomar aquestes responsabilitats.
Tenim un deute amb els joves i hem de tornar a connectar amb vosaltres. Però això no ho podem fer sols, la joventut ha de participar […]
Aquests dies hi ha diverses entitats juvenils i vostè va començar la seva trajectòria militant a la Joventut Nacionalista de Catalunya. Quin paper atribueix a les organitzacions polítiques juvenils de la Catalunya d’avui?
El record que tinc de l’època a la JNC és magnífic. Hi parlàvem de política de joves amb una mirada cap al futur. És una de les millors experiències de la meva vida i recomano que els joves participeu en aquest tipus d’organitzacions perquè és una manera de responsabilitzar-se del que ha de passar. Nosaltres demanem que els joves també s’hi impliquin, perquè el que fem ara és posar les bases del futur.
La Consellera Cervera ens atén al vestíbul de l’espai de congressos del TecnoCampus Mataró-Maresme, l’ubicació escollida per organitzar el Congrés de la Joventut de Catalunya.
Fa dues setmanes hi va haver a la UPF tensions entre l’entitat S’ha Acabat! i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Quina opinió en té i quin encaix creu que han de tenir aquestes tensions en el marc de la política catalana actual?
Les tensions si estan ben dirigides sempre són positives, perquè la societat és molt diversa. En el món polític, en què la ideologia juga un paper, és important que hi siguin. Les rivalitats són favorables si són sanes i si hi ha respecte cap a l’altre.
Quin consell donaria a un jove que vol participar activament en el teixit social del país?
Dins el país hi tenim una gran riquesa associativa i qualsevol jove pot buscar, en funció de les seves preferències, una entitat amb la qual sentir-se identificat, tant si és una entitat juvenil com si és per a totes les edats. Animo que hi vagi i participi, perquè la societat i la vida comunitària la fem entre tots i entre gent de totes les edats. Hi ha entitats que fan una gran feina, però que tenen mitjanes d’edat molt altes i necessiten la renovació i la frescor que, vosaltres els joves, aporteu.
Entrevista realitzada per Pol Villaverde i Alejandro Paez
Més d'aquesta edició...
Marc Tul·li Ciceró i Alexander Hamilton: dos homes que escrivien com si els hi anés la vida
Els paral·lelismes inquietants entre les vides d’un orador que s’esdernegava per salvar una república i un altre que maldava per instaurar-ne una de nova
La desafecció política: Una realitat, una sensació o una il·lusió
La crisi (o el col·lapse) del sistema representatiu
Llums i ombres a Nova York
El fenomen de ‘Sex and The City’, una anàlisi l’any 2024
- Més d'aquesta edició -
No és un article més sobre l’Universitari (o sí)
Carta de la directora sobre totes les petites històries que han construït la nostra revista des de...
Marc Tul·li Ciceró i Alexander Hamilton: dos homes que escrivien com si els hi anés la vida
Els paral·lelismes inquietants entre les vides d’un orador que s’esdernegava per salvar una república i un altre...
La desafecció política: Una realitat, una sensació o una il·lusió
La crisi (o el col·lapse) del sistema representatiu
Llums i ombres a Nova York
El fenomen de ‘Sex and The City’, una anàlisi l’any 2024
- Més entrevistes -
Entrevista a Jacinto Bernardo
En Jacinto és el mític cambrer del "Bar del 20". El trobareu qualsevol matí de la setmana...
Entrevista a Laia Peiró i Enric Peiret
Entrevistem a la Laia Peiró i l'Enric Peiret, els caps de colla actuals dels Trempats, la colla...
Entrevista a @Unidestroyer
A quina universitat estudies i què estudies? Tens por que algun dia la teva identitat surti a...
PORTADA • NOSALTRES • ARXIU • ESCRIU • SEGUEIX-NOS!
© Copyright 2021 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde