Carta de la directora sobre totes les petites històries que han construït la nostra revista des de zero i la segueixen construint
Llegir >abril 2020 / OPINIÓ
Espai editorial: Presentació
La Universitat és un mon que els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra compartim durant quatre anys de la nostra vida; un ecosistema del qual formem part un plegat d’afortunats amb dos dits de front. Alumnes de diferents disciplines participem a xerrades, assemblees i debats formals, o ens ajuntem a les estones lliures per discutir sobre com arreglar el món, entre d’altres coses. I és que tot i només representar un col·lectiu força reduït de la població, sempre ens ha agradat fer-nos sentir i dir les coses tal com les pensem.
La diversitat d’ideologies a la comunitat universitària és latent, tot i que sovint poc visible.
La diversitat d’ideologies a la comunitat universitària és latent, tot i que sovint poc visible. Es pot arribar a intuir per la manera de vestir, de caminar o per la forma de parlar de cadascú, però el que la fa més evident és la quantitat de sindicats i associacions polítiques actives, i el nombre de gent que no s’identifica amb cap d’aquestes. Si bé és cert que les oportunitats per arribar a la Universitat no estan completament universalitzades, les que existeixen a dia d’avui han nodrit la comunitat estudiantil de famílies procedents de diferents nivells econòmics, un avanç del qual els nostres avis n’estarien orgullosos. És també la naturalesa pública i competitiva de la UPF, la que fa possible reunir el talent crescut a tota mena de barris i pobles del nostre país.
Malgrat aquesta diversitat, molts de nosaltres interactuem gairebé únicament amb aquells i aquelles que pensen semblant i amb qui compartim interessos. D’aquesta manera, és poc freqüent que gent amb opinions oposades les manifesti en un context de debat. L’Universitari està format per un grup d’estudiants amb ganes de que aquest debat entre diferents es normalitzi. Com diu el refrany, “parlant, la gent s’entén”, i nosaltres volem col·laborar a que aquest espai de diàleg entre diferents sigui present dins la comunitat estudiantil com un germen per normalitzar a la societat la cooperació des de la discrepància. La nostra funció serà assegurar que això sigui possible i posar-ho a l’abast de tothom. Pensem que l’autèntic respecte a la diversitat no es troba en una existència en paral·lel dels diferents, sinó en la convivència amb capacitat de interactuar i col·laborar.
L’Universitari està format per un grup d’estudiants amb ganes de que aquest debat entre diferents es normalitzi.
Per finalitzar, la revista es presenta com un fòrum per aquests debats, un canal fet per estudiants i per a estudiants, Estudiants amb veu. És per això que serà una característica pròpia de la revista que només hi participin alumnes. Es tractaran temes de tota mena que despertin l’interès de la comunitat universitària: actualitat, política, economia, ciència, cultura i arts. Esperem amb ganes que aquest projecte sigui rebut amb entusiasme i interès, però especialment que durant aquests dies de confinament ajudi a mantenir viu l’esperit universitari que tots portem dins, i el sentiment de pertinença compartit.
Tu també tens coses a dir? Escriu a la revista
Llegeix més articles...
Marc Tul·li Ciceró i Alexander Hamilton: dos homes que escrivien com si els hi anés la vida
Els paral·lelismes inquietants entre les vides d’un orador que s’esdernegava per salvar una república i un altre que maldava per instaurar-ne una de nova
Llegir >La desafecció política: Una realitat, una sensació o una il·lusió
La crisi (o el col·lapse) del sistema representatiu
Llegir >Llums i ombres a Nova York
El fenomen de ‘Sex and The City’, una anàlisi l’any 2024
Llegir >PORTADA • NOSALTRES • ARXIU • ESCRIU • SEGUEIX-NOS!
© Copyright 2020 l’Universitari. Tots els drets reservats. | Desenvolupament web per Pol Villaverde